Još 3,3 miliona evra za srpske poljoprivrednike iz IPARD fondova EU

Preraspodelom sredstava u budžetu obezbeđeno je dodatnih 3,3 miliona evra za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za preradu i marketing u okviru IPARD programa, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.


Poljoprivrednicima su na raspolaganju i nove mogućnosti za investicije i lakše ispunjavanje određenih uslova u sektoru voća i povrća, kao i mesa, objašnjeno je u saopštenju.


U sektoru voća i povrća, na poljoprivrednim gazdinstvima do 15 hektara ubuće će se proveravati standardi samo u sektoru investicije na koje se zahtev odnosi, a ne na celom gazdinstvu.


Uslov za poljoprivredna gazdinstva od dva do 20 hektara jagodastog voća i od pet do 100 hektara drugog voća proveravaće se na kraju investicije, osim u slučaju skladišnih objekata, gde uslovi moraju biti zadovoljeni na početku investicije.


Kada je reč o povrću, umesto dosadašnje gornje granice do 50 hektara, novi maksimum je 100 hektara otvorenog prostora za proizvodnju povrća na kraju investicije.

Predplati se za obaveštenja
Obavesti me o:
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x