Opštinski budžet Inđije za poljoprivredu 34 miliona dinara

Ovogodišnji budžet za poljoprivredu Opštine Inđija iznosi 34 miliona dinara, i u odnosu na prethodnu godinu veći je za 4 miliona dinara. Pored dosadašnjih mera, kao što su sufinansiranje kupovine priključne mehanizacije, opreme za pčelarstvo, stočarstvo, voćarstvo, regresiranje reproduktivnog materijala (veštačko osemenjivanje) i ostalo, novim budžetom predviđeno je i sufinansiranje osiguranja useva i plodova, investicija u izradu, unapređenje ili proširenje svih tipova infrastrukture manjeg obima (atarski putevi), investicije u razvoj i unapređenje informaciono-komunikacione infrastrukture kojom će se lakše pratiti konkursi, neophodna dokumentacija, aplikacije na konkursima na svim nivoima i njena realizacija i sajamska poseta i izložba zainteresovanih poljoprivrednih gazdinstava i zadruga.

Veliku podršku poljoprivrednici dobijaju od Opštine Inđija koja preko lokalne Agencije za ruralni razvoj pruža sve neophodne informacije, kao i besplatnu pripremu dokumentacije za brojne konkurse koji se u toku godine raspisuju.

Kako se navodi na sajtu Opštine, o značaju ulaganja u ovaj privredni sektor najbolje govori primer pčelarstva, gde se broj registrovanih pčelinjih društava povećao tri puta za samo godinu i po dana.

U odnosu na 2016. godinu, budžet za poljoprivredu je uvećan više od tri puta i spada u red najvećih u Autonomnoj pokrajini Vojvodini. Za lokalno rukovodstvo poljoprivreda predstavlja važan zamajac ekonomskog razvoja opštine Inđija, a naročito seoskih sredina.

Predplati se za obaveštenja
Obavesti me o:
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x