I policija čisti sneg

U svim policijskim upravama, stanicama i ispostavama angažovane su patrole policije koje obilaze gradska i udaljena seoska područja i pomažu građanima, posebno u domaćinstvima gde ima bolesnih i dece, sopštio je danas MUP Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bog jakih snežnih padavina danonoćno su na terenu, kako bi se našli na usluzi građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Policijski službenici su se, kako navodi MUP, sami organizovali da očiste sneg ispred pojedinih bolnica, domova zdravlja, škola i brojnih drugih ustanova. Tako su, između ostalog, snežni nanosi očišćeni ispred prostorija Saveza slepih i slabovidih, Centra za porodični smeštaj i usvojenje, zatim Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Lazarevcu, kao i dva centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, naglašeno je u saopštenju.

Kao jedan od primera požrtvovanosti navedene je i jučerašnji slučaj iz Prokuplja, kada su vatrogasci peške, u ćebetu, nosili starijeg muškarca iz sela Tovrljane više od kilometar i po kako bi mu se pružila neophodna medicinska pomoć.

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović zahvalio se svim pripadnicima policije koji, tokom ovih snežnih padavina i velike hladnoće, pokazuju neizmerno zalaganje na terenu, navodi u saopštenju MUP Srbije.

Predplati se za obaveštenja
Obavesti me o:
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x